Cotlete cu Sos Acru



COTLETE CU SOS ACRU


Ingrediente

- 4 - 6 cotlete de porc sau de mînzat
- 2 linguri de făină
- sare
- 1 borcan de iaurt
- 1 ceașcă de ulei
- 1 păhărel vin alb
- 1 ceapă
- 1 lingură de bulion
- usturoi



Mod de preparare


Cotletele sînt bucăți de carne scoase cu costă cu tot ; se
pot pregăti ușor, pentru că au carne fragedă.
Cotletele se spală,, se bat ușor cu bătătorul de lemn,
se freacă cu usturoi și se trec prin făină.
Se prăjesc în ulei încins , întorcîndu-se după ce s-au
rumenit pe fiecare parte.
Se scot pe un platou fierbinte și se țin pe plita caldă.
În uleiul care s-au prăjit cotletele se călește o ceapă
tocată mărunt.
Se adaugă peste ceapa înmuiată o lingură de bulion
desfăcut în apă caldă și un pahar de vin alb.
Sosul se fierbe acoperit un sfert de oră, după care se
adaugă iaurtul, apoi se sărează, eventual și se piperează,
după gust.
Se răstoarnă peste cotletele calde și se servesc imediat.



Cotlete cu Sos



COTLETE CU SOS


Ingrediente

- 4 - 6 cotlete
- 1 morcov
- 1 pătrunjel
- 1 țelină
- 1 ceapă
- piper boabe
- sare
- 1 ceașcă de ulei
- 1 foaie de dafin
- 2 ouă fierte tari
- 2 castraveți murați


Mod de preparare


Se spală zarzavatul și se taie fideluță, iar ceapa
tocată mărunt.
Se pun într-o cratiță cu o ceașcă de ulei și o
ceașcă de apă caldă.
Se acoperă cratița și se lasă să fiarbă înăbușit
un sfert de oră, după care se pun cotletele
spălate bine.
Se lasă să fiarbă acoperit pînă cînd carnea se
înmoaie bine.
La fiert se pun boabe de piper, o foaie de dafin
și sare.
Cînd cotletele sînt gata, se scot pe un platou, se
acoperă cu felii de ou fiert tare
și felii de castravete și se servește alături de sosul
în care s-au făcut.




Varză cu Cîrnați Pleșcoi



VARZĂ CU CÎRNAȚI PLEȘCOI


Ingrediente

Video cum se pune varza la murat
- 1 varză mare crudă sau murată
- 1 ceașcă de ulei
- 3 - 4 bucăți cîrnați pleșcoi
- 1 lingură de bulion sau 3 roșii decojite
- 1 crenguță de cimbru
- piper
- sare



Mod de preparare

Video cum se pune varza la murat
Varza se spală în apă rece și se taie mărunt cu nu cuțit ascuțit.
Se freacă ușor cu sare și se clătește cu apă rece, după care se
pune să fiarbă înăbușit cu o ceașcă de ulei și o ceașcă de apă.
Între timp se prăjesc cîrnați, după ce s-au prăjit îi puneți în
varză ca să fiarbă odată cu varza.
Cînd sucul de varză a scăzut de tot se mai pune puțină apă, se
lasă cîteva minute să fiarbă, după care se adaugă o lingură
de bulion sau trei roșii decijote, tăiate felii subțiri.
La fiert se pune puțină sare și se adaugă o crenguță de cimbru
și cîteva boabe de piper o dată cu bulionul.
Mîncarea se servește caldă, cu ardei iute alături și mămăliguță caldă.
Video cum se pune varza la murat












Cotlete cu Smîntînă



COTLETE CU SMÎNTÎNĂ


Ingrediente

- 4 - 6 cotlete
- 1 lingură de făină
- 1 pahar de vin alb
- 1 pahar de smîntînă
- 1 ceapă tocată
- 1 ceașcă de ulei
- sare


Mod de preparare


Se curăță carnea de pe os și se prăjește în ulei
încins pe fiecare parte cîte trei minute.
Se sărează, se lasă în cratița în care s-a prăjit,
apoi se adaugă o ceapă tocată și puțină apă caldă.
Se acoperă vasul și se lasă mîncarea să scadă.
După 20 de minute se adaugă o lingură de
făină desfăcută în vin alb și cîteva boabe de piper.
Se continuă fierberea un sfert de oră, apoi se
adaugă smîntîna.
Se ține pe foc mic zece minute apoi se ia vasul
de pe foc.
Mîncarea se servește caldă.



Diverse

 

 Diverse

 

 Articole