Paginii
- Pagina de pornire
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrîne...
- Alimentația Copilului Mic
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Contact
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noast...
- Sfaturi Utile
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- Tineret Sexualitate Educație
Sufleu de Spanac și Smîntînă
SUFLEU DE SPANAC ȘI SMÎNTÎNĂ
Ingrediente
- 4 ouă
- 1 kg de spanac
- sare
- 1 cană mică de smîntînă
- 1 lingură cu telemea rasă
Mod de preparare
Se curăță spanacul frunză cu frunză, se spală în
mai multe ape, și se pune la fiert în apă clocotită
cu sare.
Se pune într-o cratiță deoparte și se sparg ouăle pe rînd.
Gălbenușurile se amestecă cu spanacul, iar albușurile
se bat spumă tare.
Se sărează după gust, se adaugă albușurile și se amestecă
ușor cu o lingură, de jos în sus.
Se unge o formă cu unt, după care se răstoarnă compoziția
și se introduce forma în cuptorul cald, pentru o oră, la
foc potrivit.
Se scoate, se taie sufleul cît este cald și se servește
ca un fel de mîncare.
Sufleu de Cașcaval
SUFLEU DE CAȘCAVAL
Ingrediente
- 250 g cașcaval sau telemea
- 6 ouă
- 1 cană de lapte
- 1 lingură de făină
- 2 linguri de unt
- sare
Mod de preparare
Se desface făina în lapte, se amestecă cu gălbenușurile
puse pe rînd, cu cașcavalul dat pe răzătoare și se
omogenizează amestecul.
Se bat albușurile spumă tare, se toarnă peste compoziție,
se amestecă cu furculița de jos în sus și se răstoarnă
într-o tavă unsă cu două linguri de unt.
Forma se introduce în cuptorul fierbinte pentru o oră,
după care se scoate, se taie sufleul felii groase și se
servește cald.
Dacă este nevoie, înainte de a introduce forma la cuptor,
se sărează amestecul.
Sufleul își pierde forma frumoasă foarte repede, de aceea
nu se servește de pe o zi pe alta.
Ouă Țărănești
OUĂ ȚĂRĂNEȘTI
Ingrediente
- 6 ouă
- 2 - 3 cartofi fierți în coajă
- 1 ceapă
- 1 ceașcă de ulei
- 100 g slănină afumată
- cîteva fire de usturoi
- sare
- piper
Mod de preparare
Se curăță cartofii și se taie cubulețe, se pun într-o
cratiță cu ulei împreună cu o ceapă tocată mărunt,
cîteva fire de usturoi tocate, 100 g slănină tăiată
fîșii subțiri.
Se lasă focul mic și se acoperă cratița.
Se lasă să se rumenească toate și, cînd sînt gata, se
scot, se răstoarnă pe o farfurie și se înconjoară cu
șase ochiuri făcute în ulei.
Mîncarea se sărează și se piperează după gust.
Ochiuri cu Ciuperci
OCHIURI CU CIUPERCI
Ingrediente
- 4 ouă
- 250 g ciuperci
- 1 ceapă mică
- verdeață tocată
- 2 linguri de unt
- 1 linguriță de făină
- 1 cană de supă
- 1 cană de smîntînă
- 1/2 lămîie
- sare
Mod de preparare
Se pregătesc mai întîi ciupercile astfel : se curăță de partea
care a stat în pămînt, se spală în mai multe ape, se taie
felii și se pun să se călească cu o ceapă tocată și cu două
linguri de unt.
Se fierb într-un vas acoperit un sfert de oră, după care se
adaugă o cană de supă de zarzavat și o cană de smîntînă,
se sărează și se adaugă făina desfăcută în puțină apă rece.
Se fierbe acoperit încă un sfert de oră, apoi se acrește cu
zeamă de lămîie.
Cînd mîncarea este gata, se răstoarnă pe un platou cu o
adîncitură la mijloc, se înconjoară cu patru ochiuri făcute
în ulei sau în apă și se servește imediat.
Mîncarea se presară cu pătrunjel tocat fin.
Ochiuri Moldovenești
OCHIURI MOLDOVENEȘTI
Ingrediente
- 6 ouă
- 6 felii de franzelă
- 1 ceașcă de ulei
- 1 linguriță de bulion
- 100 g ciuperci
- sare
- piper
- verdeață tocată
- 1 gălbenuș
- 3 linguri de lapte
Mod de preparare
Se curăță ciupercile, se spală bine, se pun în jumătate
din cantitatea de ulei să scadă pe foc.
Se sărează și se piperează după gust, se colorează cu
o linguriță de bulion și se mai lasă cîteva minute pe foc.
Se presară deasupra verdeață tocată mărunt și se ia cratița
de pe foc.
Separat se fac șase ochiuri care se pun pe feliile de franzelă
dată prin ou și lapte și prăjite în ulei încins.
Feliile de franzelă astfel pregătite se așază pe platou, se pun
ochiurile deasupra, se acoperă cu ciupecile scăzute și se
servesc calde.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)