Sufleu de Mazăre





SUFLEU DE MAZĂRE

( 12 porții x 120 g )

Ingrediente

- Mazăre boabe 800 g
- unt 100 g
- brînză telemea sau cașcaval 120 g
- sare 5 g
- făină 15 g
- 4 ouă
- lapte 500 ml

Mod de preparare

Se prepară la fel ca la sufleul din fasole verde.
Mazărea, fiartă, se dă prin sită.


Calorii  175/porție




Sufleu de Fasole Verde



SUFLEU DE FASOLE VERDE

( 12 porții x 120 g )

Ingrediente

- Fasole verde 800 g
- unt 100 g
- brînză telemea sau cașcaval 120 g
- sare 5 g
- făină 15 g
- 4 ouă
- lapte 500 ml


Mod de preparare

Fasolea curățată dar netăiată, se fierbe în apă cu sare,
apoi se trece prin sită sau se rupe în bucățele mici.
Se face un sos alb din făină, 60 g unt și lapte iată rețeta.
Cînd sosul s-a îngroșat, se amestecă cu fasolea, brînza
rasă și gălbenușurile și, la sfîrșit cu albușurile bătute
spumă tare.
Se unge cu unt o formă în care se pune compoziția și se
dă la cuptor, la foc moderat, circa 30 minute.
Cînd se servește, se unge cu restul de unt.

Calorii   170/porție




Sufleu de Orez



SUFLEU DE OREZ

( 10 porții x 150 g )

Ingrediente

- Orez cu lapte 1 kg ( pregătit din lapte 1 litru, 150 g orez, și 80 g zahăr )
- zahăr 50 g
- marmeladă sau gem 100 g
- lămîie 1/2 buc
- albușuri de ou 6 buc
- unt 10 g


Mod de preparare

Orezul cu lapte, nu prea scăzut, se lasă să se
răcorească.
Se unge o formă cu unt și se așează pe fund
1/2 din orezul cu lapte.
Deasupra se pune marmeladă sau gem, frecată
cu zahărul și cu sucul de lămîie, pînă devine o
cremă; se încorporează albușurile bătute spumă.
Se pune și restul de orez cu lapte, se unge cu
puțin gălbenuș de ou și se coace la cuptor 20 - 30 minute.


Calorii   210/porție




Sufleu de Brînză Telemea



SUFLEU DE BRÎNZĂ TELEMEA

( 10 porții x 70 - 80 g )

Ingrediente

- 6 ouă
- telemea 200 g
- unt 125 g
- smîntînă 60 g
- sare 5 g


Mod de preparare

Într-un castronaș se freacă bine untul ( muiat puțin )
cu gălbenușurile și sarea, pînă se obține o cremă pufoasă.
Se înglobează apoi brînza rasă, albușurile bătute
spumă și smîntîna.
Compoziția se coace circa 20 minute.
Într-o formă bine unsă, în cuptorul încins, la foc moale.
Se servește imediat.


Calorii   210/porție




Sufleu de Făină cu Brînză și Ou



SUFLEU DE FĂINĂ CU BRÎNZĂ ȘI OU

( 2 porții x 90 g )

Ingrediente

- Făină 20 g
- unt 15 g
- lapte 50 ml
- brînză de vaci 50 g
- 1 ou
- sare 1 g


Mod de preparare

Se face un sos ( rîntaș ) alb din făină și unt,
stins cu lapte.
Cum începe să fiarbă se dă la o parte, se
adaugă brînza de vaci și sarea.
Compoziția obținută se amestecă cu albușul
bătut spumă, se unge deasupra cu gălbenuș,
apoi se coace la cuptor 20 30 de minute.


Calorii    170/porție