Fasole Bătută cu Ceapă și Usturoi ( Iahnie )




FASOLE BĂTUTĂ CU CEAPĂ ȘI USTUROI ( IAHNIE )



Ingrediente

Ceapa călită pentru fasolea bătută cu usturoi ( iahnie )
- Fasole 500 g
- Ceapă 4 - 5 bucăți
- 5 - 6 căței de usturoi
- 1 ceșcuță de ulei
- sare
- piper
- 1 - 2 linguri de bulion




Mod de preparare


Boabele de fasole, se pun într-o oală cu apă, cu o
seară înainte la înmuiat.
Se pune fasolea la fiert, și se schimbă apa de 3 ori,
Fasole bătută cu usturoi
( după ce a fiert, se schimbă apa, pentru a nu se forma gaze în stomac ).
După ce a fiert bine fasolea, se strecoară de zeamă,
și se oprește puțină zeamă în care a fiert fasolea, se
adaugă usturoiul pisat, sare, piper după gust, și se
amestecă compoziția bine.
Ceapa se toacă se pune la călit cu o ceașcă de ulei,
cînd a început să se prăjească ceapa se adaugă 2 - 3
ceșcuțe de fiertură, ( apa în care a fiert fasolea )
se adaugă cîte o ceșcuță de fiertură, după ce a fiert și
a scăzut zeama, se adaugă altă ceșcuță de fiertură,
pînă se îngălbenește ceapa, și nu se face maronie.
Se adaugă bulionul în ceapă și se amestecă bine,
se mai lasă puțin pe foc și după acea se aporște focul,
iar ceapă se pune deasupra fasolei bătute, amestecate
bine cu usturoi, sare piper după gust.
Poftă bună vă doresc.






Fasole bătută cu usturoi și ceapă pe deasupra ( iahnie )







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.