Pastă de Gutui



PASTĂ DE GUTUI




Fructele care au rămas de la peltea se trec prin
strecurătoarea de sîrmă inoxidabilă.
Nu trebuie insistat prea mult ca să nu treacă
sîmburii și cojile.
La 1 kg pastă se pune 1 kg zahăr, un vîrf de
linguriță scorțișoară, vanilie, puțină coajă rasă
de lămîie.
Se fierbe pe marginea mașinii pînă devine
consistentă și cu aspect lucios, semn că scăzut apa.
Se amestecă mereu să nu se prindă de cratiță.
Cratița se pune pe o țiglă subțire ca să se evite
pierderea de vas.
Cînd este gata se deșartă într-o tavă unsă cu
unt, presînd cu lingura să nu rămînă goluri și se
lasă așa 3 - 4 zile pînă devine ca o marmeladă tare.
Atunci se taie diferite forme ca bomboanele :
pătrate, romburi, triunghiuri.
Se trec fiecare prin zahăr pudră cu vanilie și se așază
în cutii de carton.
Se păstrează mai mult timp.
Se servesc în loc de bomboane.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.