Ouă Românești 2




OUĂ ROMÂNEȘTI 2



Pentru 4 ochiuri, se pune într-o cratiță
cam 2 litri apă puțin mai mult de jumătate,
să fiarbă cu o linguriță sare și o lingură
de oțet, care au prioritatea de a coagula
mai repede mai repede albușul, să nu se
împrăștie în apă.
Cînd clocotește apa, se trage cratița la o
parte, ca să nu clocotească prea tare și se
sparg ouăle unul cîte unul, cu distanțe
între ele.
Se lasă la foc mic pînă se coagulează
albușul, apoi se scot cu lingura de spumă,
scurse bine, de apă.
Se așază pe farfuria caldă, iar deasupra se
pun bucățele de unt, zeamă de lămîie,
pătrunjel tocat.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.