Vișinată



VIȘINATĂ


Ingrediente

- 2 kg vișine
- 1 kg zahăr
- 100 g sîmburi de vișine
- 1 l alcool
- 1 l votcă



Mod de preparare

Se curăță fructele și se spală, apoi se pun
într-o damigeană de sticlă, acoperite cu
1 kg de zahăr.
Se adaugă o mînă de sîmburi de vișine sau
cireșe amare peste fructe, se lasă la macerat,
la temperatura unei camere încălzite, timp de
două săptămîni.
Se mișcă damigeana cîteva zile, mai ales spre
sfîrșitul perioadei de macerație.
Cînd fructele sînt acoperite cu sirop, se adaugă
alcoolul și se leagă damigeana cu celofan
pus în două pe deasupra dopului de plută.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.