Pagini
Suc de Căpșune
SUC DE CĂPȘUNE
Ingrediente
- 5 kg căpșune
- 1 kg zahăr
- vanilie
- 1 l apă
Mod de preparare
Se curăță fructele și se spală în mai multe ape
reci, după care se zdrobesc cu mîna și se lasă
să se limpezească la rece.
Se trage sucul limpezit în alt vas și se măsoară.
Se face un sirop legat ca pentru dulceață
dintr-un kilogram de zahăr și un litru de apă și
se lasă pe marginea plitei un sfert de oră.
Se pune sucul de căpșune peste siropul de
zahăr și se fierb împreună un sfert de oră.
Pentru sucul de căpșune se aleg fructe foarte
coapte, care conțin o cantitate mare de zahăr.
După dorință, sucul se poate parfuma cu vanilie,
care se pune la fiert împreună cu sucul.
Se procedează la fel fel ca și la celelalte sucuri,
atunci cînd se trage în sticle și se pasteurizează.
Pasteurizarea este necesară pentru sucurile se
păstrează peste iarnă și astfel nu rezistă.
Pasteurizare la bain-marie.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.