Dulceață de Căpșune



DULCEAȚĂ DE CĂPȘUNE


Ingrediente


- 1 1/2 kg căpșune
- 1 kg zahăr
- 1 lămîie





Mod de preparare

Se curăță căpșunele de frunze, se spală în mai
multe ape reci, apoi se așază în vasul de dulceață,
acoperite cu zahărul necesar.
Se lasă pînă cînd fructele se acoperă cu sucul lor,
apoi se pun la fiert pe foc moale.
Cînd zahărul s-a topit de tot, se mărește focul și
se fierbe dulceața cu felii subțiri de lămîie.
Dacă fructele nu sînt tari, se spală și se așază în
cratiță, se stoarce deasupra lor zeama de la o lămîie,
apoi se acoperă cu zahărul necesar.
Zeama de lămîie întărește fructele.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.