Dulceață de Caise Verzi



DULCEAȚĂ DE CAISE VERZI


Ingrediente

- 1 1/2 kg caise
- 1 kg zahăr
- vanilie
- 1/2 lămîie




Mod de preparare


Se culeg caisele verzi, înainte de a se forma
și a se întări miezul.
Se spală și se opăresc zece minute cu apă
clocotită, apoi se scot și se lasă să se scurgă.
În acest timp se pune 1 kg de zahăr cu două
căni de apă pe foc mic și se leagă siropul pînă
cînd nu se mai desface în contact cu aerul
camerei.
Se trage cratița de pe foc, se pun caisele și se
lasă așa un sfert de oră.
Se fierbe dulceața la foc potrivit pînă cînd siropul
se leagă din nou.
Se parfumează cu vanilie cînd fructele sînt fierte,
se adaugă lămîie tăiată felii subțiri subțiri și, cînd
este gata, se trage vasul de pe foc.
Se lasă în vasul în care s-a făcut pînă a doua zi,
cînd se pune în borcane curate și uscate, se leagă
cu celofan pus în două și se așază borcanele în cămară.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.