Dulceață de Caise și Prune Verzi



DULCEAȚĂ DE CAISE ȘI PRUNE VERZI


Ingrediente


- 1 kg prune sau caise verzi, tinere pînă cînd sîmburele nu are coaja formată
- 1 kg zahăr
- 1/2 lămîie
- vanilie


Mod de preparare


Fructele se înțeapă cu un ac gros în 7 - 8 locuri,
străpungînd fructul pînă în partea cealaltă.
Se țin în apă rece pînă se termină toate.
Se pun apoi într-un tifon și se introduce în apă
clocotită.
Se lasă pînă începe apa să dea primul clocot,
apoi se introduc repede în apă rece și se lasă
15 minute.
Apa rece se schimbă de 4 - 5 ori, lăsîndu-se să
stea se fiecare dată în apă rece 15 minute ca să
iasă amăreala din ele.
Se pun apoi în strecurătoare să se scurgă de apă.
În acest timp zahărul se fierbe cu 1/2 litru apă
pînă se leagă siropul.
Se adaugă atunci zeama de la 1/2 lămîie și fructele.
Se lasă la o parte 15 - 20 minute ca să-și lase fructele
apa, apoi se fierb la foc mai tare pînă se leagă ca
orice dulceață..
Atunci se trage la o parte, se saltă cratița, ca să se
adune spuma într-un singur loc, se culege spuma cu
lingura.
Se pune peste cratiță un șervet udat cu apă rece și bine stors.
Se lasă să se răcească, apoi se pune în borcane.
Se leagă cu celofan și se dau la cămară.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.