Compot de Vișine



COMPOT DE VIȘINE


Ingrediente

- 1/2 kg vișine
- 4 linguri de zahăr
- 1/2 l apă rece




Mod de preparare

Se curăță vișinele, se spală în apă rece și
se pun în sticle cu gîtul larg.
Se acoperă fructele cu patru linguri de zahăr,
apoi se umplu sticlele cu apă rece.
Se leagă la gură cu celofan pus în două și
umezit, strîns bine cu o sfoară, și se pun la
fiert într-un vas mare cu apă, sticlele fiind
înfășurate cu hîrtie sau cîrpe curate.
Se pasteurizare aproximativ 40 de minute.
Cantitatea indicată este necesară pentru o
sticlă de compot.
Este bine ca gospodina să facă compoturile
pe rînd, pe măsură ce se coc fructele.
Procedeul acesta s-a dovedit a fi cel mai
eficient, în sensul că peste vară fructele n-au
fermentat.
Compoturile pregătite din fructe acoperite cu
sirop legat sînt mai perisabile decît cele acoperite
cu apă rece.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.