Paginii
- Pagina de pornire
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrîne...
- Alimentația Copilului Mic
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Contact
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noast...
- Sfaturi Utile
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- Tineret Sexualitate Educație
Ciuperci Marinate
CIUPERCI MARINATE
Ingrediente
- 2 kg ciuperci ( ciuperci albe de seră sau de livadă )
- 2 dl undelemn
- 1 lămîie
- 20 boabe de piper
- 2 foi de dafin
- sare
Mod de preparare
Se curăță puțin piciorul ciupercii, partea carea
a fost în pămînt.
Învelișul de pe pălărie nu se înlătură.
Se spală bine într-un lighean cu apă multă,
agitîndu-se mereu cu strecurătoarea ca să iasă
tot nisipul dintre lamele.
Se schimbă apa de 5 - 6 ori.
Întotdeauna se scot ciupercile din apă cu strecurătoarea,
nu se scurge apa de pe ele ca să nu rețină nisipul.
Cînd sînt spălate bine se storc în pumni.
Ciupercile mari se taie felii mai groase, apoi
se pun în cratiță cu undelemnul, o linguriță de sare,
foile de dafin și zeama de la o lămîie, boabe de piper.
Se fierb acoperite la foc mic ca să-și lase apa, circa
15 - 20 minute.
Dacă nu au lăsat suficientă apă ca să plutească
în ea ca fructele în dulceață, se mai completează.
Se potrivește de sare și acru după gust.
Se pun în borcane mici cît să se consume la o
singură mîncare.
Se leagă cu celofan dublu și se fierb 1 oră în baie de
apă cum s-a arătat.
Se servesc ca aperitiv.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.