Ciuperci Marinate



CIUPERCI MARINATE


Ingrediente

- 2 kg ciuperci ( ciuperci albe de seră sau de livadă )
- 2 dl undelemn
- 1 lămîie
- 20 boabe de piper
- 2 foi de dafin
- sare



Mod de preparare

Se curăță puțin piciorul ciupercii, partea carea
a fost în pămînt.
Învelișul de pe pălărie nu se înlătură.
Se spală bine într-un lighean cu apă multă,
agitîndu-se mereu cu strecurătoarea ca să iasă
tot nisipul dintre lamele.
Se schimbă apa de 5 - 6 ori.
Întotdeauna se scot ciupercile din apă cu strecurătoarea,
nu se scurge apa de pe ele ca să nu rețină nisipul.
Cînd sînt spălate bine se storc în pumni.
Ciupercile mari se taie felii mai groase, apoi
se pun în cratiță cu undelemnul, o linguriță de sare,
foile de dafin și zeama de la o lămîie, boabe de piper.
Se fierb acoperite la foc mic ca să-și lase apa, circa
15 - 20 minute.
Dacă nu au lăsat suficientă apă ca să plutească
în ea ca fructele în dulceață, se mai completează.
Se potrivește de sare și acru după gust.
Se pun în borcane mici cît să se consume la o
singură mîncare.
Se leagă cu celofan dublu și se fierb 1 oră în baie de
apă cum s-a arătat.
Se servesc ca aperitiv.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.