Afinată



AFINATĂ


Ingrediente


- 2 kg afine
- 1 kg zahăr
- 1 litru alcool
- 2 litri vodcă
- 4 plicuri de zahăr vanilat



Mod de preparare

Se curăță fructele de codițe și de frunze, se spală
în mai multe ape și se pun într-o damigeană de 5 l.
Se acoperă fructele cu 1 kg de zahăr și se lasă
două săptămîni la cald, timp necesar ca fructele să
fermenteze.
Cînd fructele au lăsat atîta sirop cît să le acopere,
se adaugă 1 litru de alcool dublu rafinat și votcă.
Înaine de a se pune peste fructe, alcoolul se poate
îndoi cu apă caldă.
Se amestecă bine și apoi se toarnă peste siropul
de fructe.
Se pune zahăr vanilat în damigeană și se sigilează
pînă cînd se folosește.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.