Tort cu Blat de Nescafe



TORT CU BLAT DE NESCAFE


Ingrediente

Pentru blat

- 6 ouă
- 6 linguri de zahăr tos
- 6 linguri de făină
- 8 linguri de apă rece
- sare

Pentru sirop

- 150 g zahăr
- 200 ml apă
- 50 g nescafe

- crema de ciocolată cu lapte praf vezi aici

Mod de preparare

Se separă gălbenușurile și se bat spumă cu opt
linguri de apă rece.
Apa face aluatul mai pufos și-l ajută să crească
la copt.
Se adaugă zahărul, se continuă operația și se
adaugă făina, în ploaie, și un praf de sare cînd
amestecul a devenit omogen.
Se bat albușurile spumă, se pun peste aluat și
se răstoarnă aluatul într-o tavă unsă cu unt și
tapetată cu făină.
Se coace la foc potrivit, se răcește în tavă și se
scoate cu atenție.
Se taie în două pe lat, se însiropează cu sirop fiert
pe foc mic și parfumat cu nescafe.
Se umple cu crema amintită sau cu orice altă
cremă, se ține la rece cîteva ore, după care se taie
felii și se servește acoperit cu cremă sau cu frișcă.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.