Savarină cu Pesmet



SAVARINĂ CU PESMET


Ingrediente

Pentru aluat

- 5 ouă
- 5 linguri de zahăr
- 5 linguri de pesmet
- sare
- zahăr vanilat

Pentru umplut

- 3 linguri de zahăr tos
- 3 linguri de apă
- 1 lingură de rom
- frișcă
- gem


Mod de preparare

Se spală puăle și se separă gălbenușurile care se
freacă spumă cinci linguri de zahăr, apoi se
adaugă pesmetul proaspăt cernut și se continuă
operația.
Se pune un praf de sare și un plic de zahăr vanilat,
se adaugă albușurile bătute spumă tare și se
omogenizează încet, așa cum se procedează atunci
cînd în compoziție intră albuș bătut.
Se pune aluat în forme speciale de savarină și se
coc la foc potrivit.
Se scot și se răcesc un sfert de oră, apoi se taie
căpăcele și se însiropează cu sirop de zahăr rece,
parfumat cu rom.
Se umplu cu frișcă, se acoperă cu căpăcelele tăiate,
peste care se pune gem de căpșune și se lasă
prăjiturile la rece.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.