Prăjitură Fulger



PRĂJITURĂ FULGER


Ingrediente

- 250 g unt
- 250 g nuci măcinate
- 4 ouă
- 500 g făină
- 250 g zahăr pudră
- 250 g zahăr tos
- 2 linguri de coniac



Mod de preparare

Se spală ouăle, se șterg și se sparg pe rînd.
Se separă gălbenușurile care se freacă cu
zahărul tos pînă cînd cristalele nu se mai
simt în compoziție, apoi se adaugă untul
și se continuă operația.
Se parfumează cu două linguri de coniac,
se adaugă un praf de sare și făină, în ploaie,
apoi se frămîntă un aluat tare care se întinde
foaie imediat și se împarte în două.
Se pune o foaie în tavă neunsă, se acoperă
cu jumătate din cantitate zahăr pudră și
nuci măcinate, se acoperă cu cealaltă foaie
și peste ea se pun albușurile bătute spumă
tare cu 100 g de zahăr pudră șu 100 g nuci
măcinate.
Compoziția se pune peste ultima foaie de aluat
și se introduce prăjitura în cuptor.
Se coace la foc potrivit, trei sferturi de oră.
Se servește tăiată forme geometrice, numai
după ce s-a răcit complet.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.