Găină sau Pulpe cu Legume la Cuptor Fierte în Vin



GĂINĂ SAU PULPE CU LEGUME LA CUPTOR FIERTE N VIN


Ingrediente

- 1 găină sau pui ( se poate folosi și pulpe )
- 1 pahar de vin alb
- 1 sau 2 cepe
- 3 - 6 căței de usturoi
- 1 - 2 morcovi
- 1 țelină mica
- 1 - 2 păstîrnac
- sare
- piper măcinat
- 1 - 2 linguri de bulion
- 1 - 3 cartofi
- 1 ceașcă de ulei


Mod de preparare

Se desface găina sau puiul după caz, ( pulpe ) se pune să
fiarbă, doar jumăatate din cît trebuie să fiarbă.
Între timp se curăță legumele, se toacă rondele, cînd s-a
fiert găina, puilul, ( pulpele ) se pune într-o tavă mai
înaltă sau într-un vas de sticlă incasabilă.
Se adaugă peste găină, pui ( pulpe ) legumele, sare și
piper măcinat, după gust, 1 - 2 linguri de bulion, 1 pahar
de vin alb, 1 ceașcă de ulei,  ceapa și usturoiul se pune
tot cît doriți, după gustul fiecărei gospodine.
Se adaugă supa în care s-a fiert găina, puilul, ( pulpe ),
să acopere toate legumele, și tot ce este în tavă, sau bol
de sticlă incasabilă.
Se bagă tava la cuptor, și se ține la foc potrivit, între
o oră, oră și jumătate, se scoate din cuptor, cînd a căpătat
o crustă ușor maronie. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.