Prăjitură cu Smîntînă



PRĂJITURĂ CU SMÎNTÎNĂ


Ingrediente

- 10 linguri de ulei
- 10 linguri de smîntînă
- 10 linguri de zahăr
- 1/2 lămîie
- sare
- 500 g făină
- 1/2 linguriță de amoniac
- 200 g gem de caise
- zahăr pudră


Mod de preparare

Se bate smîntîna cu telul, se adaugă uleiul treptat, apoi se
adaugă cîte o lingură de zahăr, continuînd operația.
Amestecul trebuie să arate ca o smîntînă groasă.
Se pune un praf de sare, apoi se rade coaja de la o
jumătate de lămîie și se stinge amoniacul cu zeamă de lămîie.
Se amestecă ușor cu o lingură, după care se pune făina cernută
și se frămîntă un aluat potrivit, care se întinde imediat.
Se împarte aluatul în două părți egale, se întind foi de mărimea
tăvii de plăcintă, și se pun într-o tavă neunsă cu gem de caise
între ele și puțină coajă de lămîie.
Se coc la foc iute, se răcesc în tavă și se taie forme geometrice
înainte de a se pune prăjiturile pe platou, direct în tavă în
care s-au făcut.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.