Prăjitură cu Nuci



PRĂJITURĂ CU NUCI


Ingrediente

- 250 g margarină
- 300 g zahăr farin
- 200 g nuci măcinate
- 4 ouă
- 400 g făină
- 1 praf de copt
- 1/2 lămîie
- vanilie
- 200 g zahăr tos


Mod de preparare

Se freacă margarina spumă, se adaugă zahărul și se continuă
operația pînă cînd amestecul devine cremă spumoasă.
Se pun gălbenușurile pe rînd, iar albușurile se păstrează separat.
În cremă se adaugă un praf de copt stins cu zeama de la
jumătate de lămîie, se parfumează cu coajă rasă de lămîie sau
de portocală, apoi se adaugă făina, în ploaie.
Se amestecă cu o lingură pînă la omogenizare.
Aluatul obținut curge.
Se pune într-o tavă unsă cu unt și tapetată cu făină, se coace un
sfert de oră, apoi se scoate și se toarnă deasupra prăjiturii o
glazură obținută din cele patru albușuri bătute spumă tare împreună
cu nucile măcinate și zahărul farin.
Glazura se pune peste aluatul întărit, se întinde cu lama unui
cuțit pe toată suprafața prăjiturii și se continuă coacerea.
După o jumătate de oră, se scoate, se răcește la temperatura
camerei și se taie forme geometrice.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.