Plăcintă cu Ciuperci și Carne



PLĂCINTĂ CU CIUPERCI ȘI CARNE


Ingrediente

Pentru aluat

- 200 g margarină
- 200 ml smîntînă
- sare
- 2 linguri de rom
- 400 g făină
-
Pentru umplutură

- 250 g carne slabă
- 200 g ciuperci
- 1 lingură de unt
- sare
- piper măcinat
- 1 ou
- 1 ceapă
- 1 ceșcuță de ulei


Mod de preparare

Se cerne făina într-un vas adînc, se adaugă un praf de sare, se face
o adîncitură în mijlocul vasului și se pune în ea margarina topită
și smîntîna.
Se folosește numai jumătate din cantitatea de margarină, iar cealaltă
se păstrează la cald.
Se frămîntă timp de un sfert de oră un aluat mai moale, care se ține
la rece o oră, după care se scoate și se unge cu margarina rămasă.
Se frămîntă încă un sfert de oră, și se pune din nou la rece pentru o oră.
În acest timp se pregătește umplutura : se curăță ciupercile de partea tare
care a stat în pămînt, se spală cu multă apă rece și se toacă felii subțiri
împreună cu codițele.
Se toacă ceapa, se pun împreună cu carne tocată într-o cratiță emailată,
cu o ceșcuță de ulei.
Amestecul se ține pe foc mic o jumătate de oră.
În acest timp se amestecă ușor în compoziție, ca să nu se ardă ceapa.
Cînd amestecul nu mai are sos, se ia de pe foc și se lasă să se răcească,
se adaugă un ou, se sărează și se piperează după gust și se folosește rece.
Se împarte aluatul în patru părți egale, se întind foi groase de 1 - 2 cm,
se pune umplutură pe fiecare foaie care se rulează pe lungul ei și se
așază toate pe o tavă neunsă, apoi introduc în cuptorul cald.
Se coc plăcintele la foc potrivit și se scot cînd s-au rumenit ușor.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.