Pateuri cu Brînză



PATEURI CU BRÎNZĂ


Ingrediente

Pentru aluat

- 200 g margarină
- 200 g brînză de vaci
- sare
- 400 g făină

Pentru umplutură

- 200 g brînză sărată
- 1 gălbenuș
- 1 lingură de smîntînă


Mod de preparare

Se lasă margarina la temperatura camerei, după care se freacă
spumă timp de zece minute.
Se pune peste margarină brînză de vaci, se adaugă un praf de
sare și se amestecă energic timp de un sfert de oră.
Se adaugă făina și se frămîntă un aluat tare, care se lasă să se
odihnească la rece timp de o oră.
Se pregătește umplutura astfel : brînza sărată se dă pe răzătoare,
se amestecă cu o lingură de smîntînă, se adaugă zahăr, dacă
brînza este prea sărată, și un gălbenuș de ou.
Se întinde aluatul foaie, se taie pătrate mici, se pune umplutură
pe un colț și se strîng colțurile pateurilor, care se ung cu albuș
bătut spumă.
Se coc pateurile la foc iute, se scot cînd s-au rumenit ușor și se
lasă să se răcească puțin.
Se servesc alături de must dulce sau bere de casă.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.