Pagini
Gogoși Vieneze
GOGOȘI VIENEZE
Ingrediente
- 200 g unt
- 200 g făină
- 3 ouă
- sare
- coajă de lămîie
- 100 g stafide
- 10 nuci tocate
- 3 albușuri
- 200 g zahăr tos
Mod de preparare
Se freacă untul cu ouăle întregi și cu zahărul,
pînă cînd acesta nu se mai simte în compoziție.
Se adaugă în cremă coajă rasă de lămîie, sare
și făină.
Se amestecă bine și se lasă aluatul deoparte.
Se bat trei albușuri cu miezul de la zece nuci,
tocat mărunt, se amestecă și stafidele și se
obține o compoziție tare.
Se iau cantități din aluat, se trec prin compoziția
de albuș și se pun gogoșile pe o tavă neunsă, să
se coacă la foc potrivit o jumătate de oră.
Se servesc calde, pudrate cu zahăr farin.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.