Cornulețe



CORNULEȚE

Ingrediente

- 250 g margarină
- 7 linguri de apă caldă
- 1 lingură zeamă de lămîie
- sare
- 400 g făină
- 1 pahar marmeladă de fructe
- 10 nuci tocate


Mod de preparare

Se lasă margarina la temperatura camerei cîteva ore, după care
se freacă spumă.
Se clocotește apa pe foc, se adaugă o lingură de zeamă de lămîie
sau de oțet, un praf de sare și se încorporează în margarină,
amestecînd încet.
Cînd amestecul este omogen, se adaugă făina în ploaie, se amestecă
bine, apoi se frămîntă un aluat moale, care se lasă la rece două ore.
Se toacă nucile, se amestecă cu marmelada de fructe și se parfumează
cu coajă de lămîie.
Se întinde aluatul în foi mici, se taie în rază fiecare foaie, se pune
umplutura la capătul mai lat al aluatului, se rulează înspre partea
îngustă și se obțin în felul acesta cornulețe care se așează pe o tavă
neunsă : se coc la foc potrivit o jumătate de oră, după ce, la început,
focul a fost pentru cinci minute foarte iute.
Focul mare are calitatea de a opri margarina din aluat să se înmoaie.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.