Cornulețe cu Smîntînă



CORNULEȚE CU SMÎNTÎNĂ


Ingrediente

- 200 g untură
- 100 ml smîntînă
- sare
- 2 linguri de coniac
- 400 g făină
- 1 plic de zahăr vanilat
- 1 lingură de zahăr
- 1 albuș
- 1 lingură de rom
- 10 nuci tocate


Mod de preparare

Se înmoaie untura la temperatura camerei, se freacă spumă
cu smîntînă, se adaugă două linguri de coniac, un praf de
sare, făina cernută și se frămîntă un aluat nisipos care se
lasă la rece.
Se scoate, după o oră, se întind foi groase de 1 cm, se taie
în rază și se umplu cornulețele cu amestec de : albuș bătut
spumă tare cu o lingură de zahăr pudră și cu zahăr vanilat.
În loc de zahăr vanilat se poate folosi rom.
Se pun nucile tocate mărunt în albuș și se omogenizează cu
telul, bătînd fără întrerupere, pentru că albușul cade repede
și nu mai poate fi reparat.
Cornulețele se coc la foc potrivit, dar se țin la început cinci
minute la foc iute.
Se scot și se pudrează calde cu zahăr farin, apoi se lasă să se
răcească.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.