Paginii
- Pagina de pornire
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrîne...
- Alimentația Copilului Mic
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Contact
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noast...
- Sfaturi Utile
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- Tineret Sexualitate Educație
Cornulețe cu Smîntînă
CORNULEȚE CU SMÎNTÎNĂ
Ingrediente
- 200 g untură
- 100 ml smîntînă
- sare
- 2 linguri de coniac
- 400 g făină
- 1 plic de zahăr vanilat
- 1 lingură de zahăr
- 1 albuș
- 1 lingură de rom
- 10 nuci tocate
Mod de preparare
Se înmoaie untura la temperatura camerei, se freacă spumă
cu smîntînă, se adaugă două linguri de coniac, un praf de
sare, făina cernută și se frămîntă un aluat nisipos care se
lasă la rece.
Se scoate, după o oră, se întind foi groase de 1 cm, se taie
în rază și se umplu cornulețele cu amestec de : albuș bătut
spumă tare cu o lingură de zahăr pudră și cu zahăr vanilat.
În loc de zahăr vanilat se poate folosi rom.
Se pun nucile tocate mărunt în albuș și se omogenizează cu
telul, bătînd fără întrerupere, pentru că albușul cade repede
și nu mai poate fi reparat.
Cornulețele se coc la foc potrivit, dar se țin la început cinci
minute la foc iute.
Se scot și se pudrează calde cu zahăr farin, apoi se lasă să se
răcească.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.