Zacuscă de Vinete



ZACUSCĂ DE VINETE


Ingrediente

- 6 kg vinete
- 6 kg gogoșari
- 2 kg ceapă
- 3 kg roșii decojite
- sare
- 1 litru ulei
- foi de dafin
- usturoi
- piper boabe



Mod de preparare

Se coc ardeii și vinetele cu o seară înainte, ca să
aibă timp să se scurgă.
Se lasă curățate în vase mari, iar cînd se pregătește
zacusca ardeii, se taie felii subțiri, iar vinetele se rup
sau se toacă mărunt.
Se procedează ca și la zacusca de ghebe : se tooacă
ceapa, care se fierbe o oră într-un litru de ulei.
Se adaugă ardeii, apoi sucul de roșii fiert separat și
vinetele tocate.
Zacusca se fierbe încet, în vase cu pereți dubli, împreună
cu boabe de piper și foi de dafin.
Cînd toate ingredientele sînt puse, se potrivește de sare.
Se adaugă usturoi după gust.
Zacusca se fierbe cel puțin trei ore, iar cînd este gata,
nu trebuie să mai aibă deloc suc.
Se pune în borcane și se sterilizează în cuptor sau în bain-marie.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.