Paginii
- Pagina de pornire
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrîne...
- Alimentația Copilului Mic
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Contact
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noast...
- Sfaturi Utile
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- Tineret Sexualitate Educație

Varză Murată
VARZĂ MURATĂ
Ingrediente
Video cum se pune varza la murat- 10 - 20 verze mici sau mijlocii
- sare
- apă rece
- 1 lingură boabe de porumb
- 2 gutui
- mărar uscat
- frunze de vișin
- 4 bucăți de hrean
Mod de preparare
Video cum se pune varza la murat
Se aleg verze îndesate care să aibă frunza subțire, se
curăță de foile veștede de deasupra, se spală și se
crestează la fiecare cotorul.
Se face o scobitură în cotor cu vîrful cuțitului, necesară
să cuprindă cîte o linguriță de sare.
Se ia un vas mare, se spală și se opărește, apoi se limpezește
cu apă rece.
Se așază verzele în straturi, cu cotorul în sus, punînd
printre ele : mărar uscat, două gutui tăiate felii mari, boabe
de porumb sau felii de hrean.
Se face o saramură rece cu 40 g sare grunjoasă la litru
de apă rece, se amestecă pînă cînd sarea se dizolvă complet
și se toarnă peste verze.
Timp de zece zile se aerisește varza cu o țeavă curată, pe care
se suflă aer, sau se scoate lichid și se vîntură de două ori pe zi.
După 10 zile, cînd varza s-a înmuiat puțin, se pune o greutate
peste varză, se acoperă butoiul și se lasă varza să se mureze
cel puțin o lună, după care se poate folosi.
Video cum se pune varza la murat
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.