Poale-n Brîu Moldovenești




POALE-N BRÎU MOLDOVENEȘTI


Ingrediente

- 1 cană de ulei
- 3 linguri de zahăr tos
Pentru aluat

- 1 kg făină
- 2 ouă
- 1/2 litru lapte dulce
- coajă de lămîie
- 2 linguri de unt
- sare
- drojdie

Pentru umplutură

1 kg de brînză în amestec
- 4 ouă
- coajă de lămîie
- 3 linguri de zahăr


Mod de preparare

Se încălzește laptele puțin pe foc mic, se desface drojdia
în lapte, se adaugă 1/2 linguriță de sare și se frămîntă un
aluat potrivit, punînd laptele peste făină cernută proaspăt.
În aluat se adaugă două ouă întregi, unt și puțină coajă de
lămîie.
Aluatul se frămîntă o jumătate de oră, apoi se lasă la dospit
o oră.
Se prepară umplutura astfel : 1/2 kg urdă sau brînză de vaci
se amestecă  cu 1/2 kg brînză de burduf într-un castron mare.
Se sparg deasupra patru ouă, se încorporează ușor, se amestecă
cu zahăr după gust și puțin coajă de lămîie și se lasă să se
odihnească un sfert de oră, deoarece omogenizarea se face
mult mai ușor în felul acesta.
Se rup bucăți de aluat, se întind foi subțiri de 1 cm, se pune
deasupra fiecărei foi umplutură de brînză, se strîng marginile
aluatului ca niște poale-n brîu, și se pun plăcintele să se
prăjească în ulei fierbinte, una cîte una.
Se prăjesc la foc mic, cu tigaia acoperită cu un capac.
Se întorc pe cealaltă parte și se lasă să se rumenească frumos.
Se scot pe o farfurie una peste alta și se presară pe fiecare
plăcintă zahăr tos.
Se servesc calde, dar și reci.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.