Pagini
Plăcintă cu Varză
PLĂCINTĂ CU VARZĂ
Ingrediente
Pentru aluat
- 250 g margarină
- 2 iaurturi mici
- 2 linguri de zahăr
- 500 g făină
- coajă de lămîie
Pentru umplutură
- 1 varză
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- mentă măcinată
- 1 ceapă mare
- 1 ou
Mod de preparare
Se lasă margarina la cald cîteva minute, fără să se topească,
se freacă spumă, apoi se adaugă iaurturile, amestecînd fără
întrerupere ca să se încorporeze bine.
În amestec se pune un praf de sare, apoi se adaugă două sau
trei linguri de zahăr, coajă rasă de lămîie și făină cernută proaspăt.
Se frămîntă cu mîna un aluat tare, care se lasă la rece o oră.
În acest timp se pregătește umplutura astfel : se toacă varza
fideluță, se freacă cu sare și se spală cu apă rece.
Se stoarce în mînă și se pune împreună cu o ceapă tocată să
se călească în ulei cald.
Se amestecă din cînd în cînd, pentru că amestecul se poate
prinde de fundul vasului.
Se ia de pe foc, se adaugă un ou crud cînd s-au răcit amestecul,
se sărează după gust, se parfumează cu mentă măcinată și se
amestecă bine.
Se scoate aluatul de la rece, se împarte în mai multe părți egale,
se întind foi cu o vergea de lemn, se pune umplutura pe fiecare
foaie și se strîng capetele aluatului deasupra.
Plăcinte se așează pe o tavă mare, neunsă, și se introduc în cuptorul
fierbinte pentru trei sferturi de oră.
Se scot și se lasă să se răcească înainte de a se servi..
Se servesc lîngă băuturi reci.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.