Pagini
Paleuri cu Cremă de Cacao
PALEURI CU CREMĂ DE CACAO
Ingrediente
- 200 g unt
- 200 g zahăr farin
- 4 ouă
- 300 g făină
- coajă de lămîie
- vanilie
Pentru umplutură
- 2 linguri de cacao
- 2 linguri de unt
- 4 linguri de zahăr
- 2 gălbenușuri
- 2 albușuri bătute spumă
- vanilie
Mod de preparare
Se lasă untul la temperatura camerei și se freacă după
două ore cu o furculiță pînă cînd arată ca o spumă.
Se pune zahărul și se continuă operația, adăugînd
gălbenușurile, pe rînd, coajă de lămîie și puțină
vanilină sau vanilie.
Se cerne făina, se toarnă în ploaie peste cremă și se
amestecă încet ca să se încorporeze bine, apoi se
adaugă albușurile bătute spumă.
Din aluat se ia cu lingurița și se pun fursecurile să se
coacă pe o tavă neunsă, la foc potrivit.
Se scot cînd au marginea uțor rumenită, se lasă cîteva
minute și se lipesc două cîte două cu cremă de cacao.
Crema se face la rece, amestecînd untul ( două linguri )
cu zahărul și gălbenușurile adăugate pe rînd.
În cremă se adaugă apoi cacaua cernută și albușurile
bătute spumă.
Ce regulă generală, trebuie știut că la fursecuri se pun
albușurile bătute spumă în aluat, atunci cînd acesta
este gata deja.
Albușurile se încorporează încet, pînă cînd se omogenizează
cu restul aluatului.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.