Știucă Rasol



ȘTIUCĂ RASOL


Ingrediente

- 1 știucă mare
- sare
- 3 linguri de ulei
- usturoi
- piper măcinat
- pătrunjel tocat
- 1 lămîie
- 2 linguri de oțet




Mod de preparare


Se curăță și se golește peștele de intestine, apoi se
spală și se sărează.
Se lasă cîteva minute cu sarea pe el, apoi se acoperă
cu apă rece și două linguri de oțet și se lasă așa două ore.
Se pune apă într-o cratiță cu pereții înalți, se lasă să
clocotească și se adaugă peștele cu apa în care a stat.
După 20 de minute se scoate, se trag încet aripioarele,
se ornează platoul cu frunze de salată verde, se așază
peștele și se acoperă cu un sos făcut din usturoi pisat,
sare, piper, ulei și zeama de la jumătate de lămîie.
Sosul se subțiază cu supă de pește și se toarnă peste știucă.
Se servește imediat.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.