Scrumbii cu Sos de Smîntînă



SCRUMBIE CU SOS DE SMÎNTÎNĂ


Ingrediente

- 3 scrumbii mijlocii
- 2 linguri de unt
- 1/2 lămîie
- sare
- piper
- verdeață tocată
- 1 cană de smîntînă
- 1 linguriță boia dulce
- 1 ceapă mare


Mod de preparare


Se curăță peștele, se spală și se sărează dacă este proaspăt.
Se înlătură capul și se golește de intestine înainte de a se săra.
Se prăjește în unt, apoi se scoate pe un platou și se lasă să
stea la cald.
Se toacă ceapa mărunt și se aurește în untul rămas, se stinge
cu o lingură de boia dulce de ardei, se adaugă smîntîna și se
fierbe sosul acoperit un sfert de oră.
Smîntîna se adaugă numai cînd ceapa a devenit sticloasă.
Sosul se sărează și se piperează după gust și se toarnă fierbinte
peste scrumbiile prăjite în unt și stropite cu zeama de la o lămîie.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.