Scrumbie Italiană


SCRUMBIE ITALIANĂ

Ingrediente

- 4 scrumbii proaspete
- 1/2 l vin alb
- 2 morcovi
- 1 ceapă
- 200 g ciuperci
- 1 foaie de dafin
- boabe de piper
- sare
- verdeață
- 3 linguri de ulei


Mod de preparare


Se curăță peștele de solzi, se înlătură capul, se golește de intestine
și se spală în multă apă rece.
Se lasă să stea presărat cu sare cinci minute.
Se curăță morcovii, se taie rondele, ceapa se taie felii subțiri, se
pun împreună într-o oală, se adaugă sare și boabe de piper și se
acoperă cu vin alb.
Se fierbe zarzavatul 20 de minute, după care se pun scrumbiile
întregi și se fierb împreună cu zarzavatul încă 20 de minute.
Se scot și se pun pe un platou ușor adîncit spre mijloc și se
înconjoară cu sos de ciuperci.
Sosul se pregătește din ciuperci spălate bine, tăiate felii subțiri
și scăzute pe foc mic cu ulei, sare și boabe de piper.
Cînd ciupercile s-au înmuiat, se adaugă peste ele un pahar de supă
în care a fiert peștele.
Se scade totul pe foc mic un sfert de oră, după care sosul de
ciuperci se răstoarnă fierbinte peste scrumbii.
Se servesc imediat, cu verdeață tocată deasupra.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.