Pilaf cu Ghebe Uscate



PILAF CU GHEBE USCATE


Ingrediente

- 1 ceașcă de orez
- 1 ceașcă de ulei
- 1 ceapă
- 200 g ghebe uscate
- piper
- sare



Mod de preparare


Alegi orezul și-l speli cu apă rece, apoi îl pui să
stea în apă caldă.
Cureți ceapa, o toci mărunt și o călești în ulei
fierbinte, lași să devină sticloasă, stingi cu apă
și pui peste ea orezu.
Pui cratița pe o tablă groasă, scuturi cît fierbe ca
să nu se prindă, sărezi și piperezi după cum
îți place.
Ghebele le speli, le pui să stea în apă caldă cîteva
ore și le fierbi la foc mic, cu apă cît să le acopere,
un sfert de ceas.
Arunci apa și pui ghebele peste sosul de ceapă
și orez și lași să fiarbă împreună pînă cînd se pot
consuma.
Mîncarea se servește rece, dar este bună și caldă.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.