Paginii
- Pagina de pornire
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrîne...
- Alimentația Copilului Mic
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Contact
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noast...
- Sfaturi Utile
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- Tineret Sexualitate Educație
Pilaf cu Ghebe Uscate
PILAF CU GHEBE USCATE
Ingrediente
- 1 ceașcă de orez
- 1 ceașcă de ulei
- 1 ceapă
- 200 g ghebe uscate
- piper
- sare
Mod de preparare
Alegi orezul și-l speli cu apă rece, apoi îl pui să
stea în apă caldă.
Cureți ceapa, o toci mărunt și o călești în ulei
fierbinte, lași să devină sticloasă, stingi cu apă
și pui peste ea orezu.
Pui cratița pe o tablă groasă, scuturi cît fierbe ca
să nu se prindă, sărezi și piperezi după cum
îți place.
Ghebele le speli, le pui să stea în apă caldă cîteva
ore și le fierbi la foc mic, cu apă cît să le acopere,
un sfert de ceas.
Arunci apa și pui ghebele peste sosul de ceapă
și orez și lași să fiarbă împreună pînă cînd se pot
consuma.
Mîncarea se servește rece, dar este bună și caldă.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.