Mere Tiroleze




MERE TIROLEZE


Ingrediente

- 6 mere acrișoare
- 1/2 lămîie
- 1 pahar de lapte
- 4 linguri de făină
- 1 ou
- 1/2 ceașcă de ulei
- zahăr vanilat pudră
- 1 lingură de unt



Mod de preparare


Speli oul și-l spargi într-o farfurie adîncă, pui
făina și amesteci, subțiezi cu lapte și pui în
aluat o lingură de unt.
Aluatul îl pui la rece pentru o oră, după care faci
din el clătite pe care le prăjești într-o tigaie
specială, unsă cu puțin ulei.
Merele le cureți de coajă, le tai felii subțiri și le
presari cu zahăr și vanilie.
Le stropești cu zeama de la jumătate de lămîie
și le ții să se macere la rece.
Umpli clătitele cu ele și le rulezi, apoi le servești
presărate cu zahăr farin.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.