Crap cu Smîntînă




CRAP CU SMÎNTÎNĂ


Ingrediente

- 1 crap
- sare
- piper măcinat
- 1 ceașcă mare de smîntînă
- ulei




Mod de preparare


Se curăță peștele de solzi și se golește de intestine,
apoi se spală și se sărează.
Se lasă să stea cu sarea pe el o jumătate de oră,
timp necesar ca să se îndulcească.
Se așază într-o formă de sticlă incasabilă, sărat și
pipărat cu piper măcinat, după gust, uns cu ulei pe
dinăuntru și pe dinafară.
Se toarnă deasupra peștelui o ceșcuță de apă, apoi
se introduce în cuptor pentru o jumătate de oră.
Cînd peștele este gata, se toarnă deasupra o cană de
smîntînă, se mai lasă în cuptor zece minute și se
servește imediat ce s-a scos din cuptor, tăiat felii groase,
cu garnitură de legume fierte.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.