Sote de Porumbei



SOTE DE PORUMBEI


Ingrediente

- 2 - 3 porumbei
- 2 linguri unt
- 1 cană de supă
- 150 g ciuperci
- 150 g jambon
- 4 cepe
- sare
- piper
- 1 lingură de bulion
- 1 linguriță boia dulce



Mod de preparare


Porumbeii se țin cu pene pe ei două zile, atîrnați la rece,
după care se jumulesc și se trec prin flacără.
Se golesc de intestine, se spală și se taie bucăți.
Se sărează puțin și se lasă să stea așa cîteva minute.
Se auresc în unt și se fierb cu o cană de supă de zarzavat
ca să se frăgezească.
Se scot pe o farfurie cînd sînt gata, iar sosul rămas se pun
cepele tocate mărunt și ciupercile spălate și tăiate
felii subțiri.
Cînd ceapa a devenit sticloasă se adaugă jambonul felii
groase, se mai pune apă caldă și se fierbe acoperit, o jumătate
de oră.
Se pun pe rînd în sos : bulion desfăcut în apă rece, boiaua
de ardei, sarea necesară și piper boabe.
Se adaugă apoi bucățile de carne, se acoperă cratița și se
lasă să fiarbă pe foc moale un sfert de oră.
Mîncarea se servește caldă, cu mămăliguță.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.