Friptură de Rață cu Smîntînă



FRIPTURĂ DE RAȚĂ CU SMÎNTÎNĂ


Ingrediente

- 1 rață
- 1 pahar de smîntînă
- sare
- piper boabe
- 2 linguri de unt
- lămîie



Mod de preparare


Vînatul se curăță de pene, se pîrlește pe foc mare, apoi
se freacă cu puțin mălai.
Se spală și se golește de intestine și de măruntaie, se
spală din nou și se sărează.
Se unge cu unt cald, se acoperă cu felii subțiri de lămîie
și se pune în tava cu friptură cu o cană de supă și piper
boabe.
Se frige la foc potrivit, se întoarce după o oră și se
scoate din cuptor atunci cînd carnea a căpătat o nuanță
ușor aurie.
Se servește tăiată bucăți, acoperită cu smîntînă proaspătă.
Feliile de lămîie se aruncă.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.