Tocană de Splină



TOCANĂ DE SPLINĂ


Ingrediente

- 2 spline de porc
- 4 cepe
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- piper boabe
- 1 foaie de dafin
- 1 linguriță de bulion



Mod de preparare


Se spală splina și se dă în clocot, după care se scurge și
se lasă să se răcească.
Separat se toacă ceapa, se călește cu o ceapă de ulei
fierbinte și se stinge cu o lingură de bulion cînd a devenit
sticloasă.
Se taie splina cuburi potrivit de mari, se pune peste ceapă,
se sărează mîncarea și se piperează după gust, se pune o
foaie de dafin în sos și se acoperă cu apă caldă.
Tocănița se fierbe la foc mic, în cratița acoperită, pînă cînd
scade bine.
Se servește fierbinte, cu murături.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.