Șnițel de Uger



ȘNIȚEL DE UGER


Ingrediente

- 1 kg uger de vacă
- zarzavat de supă
- sare
- 2 linguri de făină
- 1 ceșcuță de lapte
- 1 ou
- 1 ceașcă de ulei


Mod de preparare


Se taie ugerul bucată întreagă și se spală cu apă rece, după
care se pune să fiarbă într-un vas descoperit, cu multă apă,
la foc potrivit, cîteva ore.
După două ore de fierbere se adaugă zarzavatul de supă
întreg, se continuă fierberea pînă în momentul în care ugerul
se poate consuma.
Se scoate, se taie felii subțiri, fiecare felie se sărează ușor
și se trece prin aluatul de clătite făcut din ou, făină și lapte
dulce.
Feliile astfel pregătite se prăjesc în ulei fierbinte și se servesc
cu cartofi prăjiți.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.