Rață pe Varză



RAȚĂ PE VARZĂ


Ingrediente

- 1 rață mijlocie
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- 1 pahar de vin alb
- piper boabe
- 1 varză
- roșii



Mod de preparare


Se pregătește rața, se spală și se golește de intestine
și de măruntaie, după care se unge cu ulei și se
sărează ușor.
Se pune în tava de friptură cu o cană de apă caldă,
piper boabe și puțin ulei.
Varza se curăță de foile veștede, se toacă și se călește
în ulei cald.
Se adaugă puțină apă atunci cînd s-a înmuiat ușor
și se continuă fierberea.
Peste o oră se adaugă cîteva roșii decojite, tăiate felii
subțiri, sare și, după gust, se poate adăuga puțin piper
sau cimbru.
La sfîrșit se adaugă un pahar de vin alb.
Friptura se unge cu sosul din tavă pînă cînd devine
ușor rumenă.
Se trece varza călită în tava de friptură și se mai lasă
împreună în cuptor o jumătate de oră.
Se servește fierbinte.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.