Pagini
Pui la Capac
PUI LA CAPAC
Ingrediente
- 1 pui mare
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- usturoi
Mod de preparare
Se curăță puiul, se golește de intestine și de măruntaie,
se spală și se taie în două, despicîndu-se cu lama unui
cuțit ascuțit.
Se sărează, eventual se piperează, apoi se unge cu ulei
sau cu unt și se așază pe un capac mai mare.
Capacul se pune deasupra unei oale pe jumătate umplută
cu apă, iar oala se introduce în cuptorul fierbinte și se
ține o oră.
Se întoarce friptura, se mai unge cu grăsime dacă este
nevoie, se potrivește de sare și se frige în continuare.
Friptura se servește cu garnitură de legume și salată de
sezon, stropită cu mujdei de usturoi.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.