Pui cu Prune Uscate



PUI CU PRUNE USCATE


Ingrediente

- 1 pui
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- 1/2 kg prune uscate sau afumate
- 1 lingură de zahăr



Mod de preparare

Se curăță puiul și se golește de măruntaie și de intestine.
Se spală în multe ape reci și se taie bucăți, care se sărează
ușor și apoi se prăjesc în ulei încins.
Carnea prăjită se scoate pe o farfurie.
Prunele se spală în apă rece, apoi se lasă în altă apă o oră,
timp necesar să piardă mirosul de fum.
Se pun la fiert cu apă rece cît să le acopere și se fierb la foc
potrivit o oră.
Se scoate o prună pe o farfurie, se apasă ușor și dacă ea
plesnește înseamnă că prunele sînt fierte.
Atunci se adaugă carnea împreună cu uleiul în care s-a prăjit.
Se sărează mîncarea ușor și se continuă fierberea încă un
sfert de oră.
Se îndulcește mîncarea cu o lingură de zahăr caramelizat
și se servește caldă.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.