Pilaf de Pui




PILAF DE PUI


Ingrediente

- 1/2 pui mare
- 1 lingură de unt
- 1 ceașcă de orez
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- piper boabe
- verdeață tocată
- măruntaie de pui


Mod de preparare

Se spală și se curăță puiul, se spală și măruntaiele, se
pun cu puțină sare să stea cîteva minute, după care
se auresc în unt.
Separat se alege și se spală orezul în mai multe ape,
se călește cu o ceașcă de ulei și se fierbe zece minute
cu o ceașcă de apă caldă.
Cînd orezul a înflorit puțin, se umple cratița cu apă
caldă, se adaugă sarea necesară și cîteva boabe de piper
și se fierbe pilaful la foc mic o jumătate de oră.
Se adaugă carnea peste orez, se pune cratița pe o tablă
groasă și se continuă fierberea.
Cînd orezul este bine fiert, se pune deasupra mîncării
pătrunjel verde tocat și se ia cratița de pe foc.
Se servește cald.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.