Limbă de Porc Înăbușită




LIMBĂ DE PORC ÎNĂBUȘITĂ


Ingrediente

- 2 - 3 limbi de porc
- 2 cepe
- 1 păhărel de vin alb
- 3 linguri de ulei
- 1 lingură de bulion de roșii
- sare
- piper boabe


Mod de preparare


Se pun limbile să fiarbă în apă rece, iar cînd sînd gata se curăță
de pielița de deasupra și se taie felii groase de 2 cm.
Se curăță ceapa, se toacă mărunt și se călește în ulei.
Cînd devine sticloasă, se adaugă feliile de limbă, sare, piper boabe
și o lingură de bulion desfăcut într-o ceașcă de apă rece.
Se acoperă cratița și se fierbe mîncarea înăbușit pînă cînd totul a
fiert și sosul a scăzut bine.
Se ia cratița de pe foc, se răstoarnă mîncarea pe un platou, se
înconjoară cu felii de cartofi fierți și stropiți cu puțin unt, apoi se
acoperă cu verdeață tocată fin.
Se servește caldă.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.