Gîscă cu Castraveți Acri



GÎSCĂ CU CASTRAVEȚI ACRI


Ingrediente

- 1/2 gîscă și măruntaiele
- 1 kg castaveți acri murați
- 1 ceapă
- 1 ceașcă de ulei
- 1 lingură de bulion
- mărar tocat
- 1 linguriță de făină


Mod de preparare

Pasărea se curăță și se spală în apă rece.
Dacă a fost ținută prea mult pe flacără, se freacă ușor cu mălai.
ca să se albească.
Se taie bucăți și se pune la fiert cu apă rece.
O dată cu carnea se fierb și măruntaiele.
Castraveții se țin o oră în apă rece, se taie pe lung și se curăță
de semințe.
Se spală din nou și se pun să fiarbă într-un sos făcut dintr-o
ceapă tocată, călită în ulei fierbinte și stinsă cu bulion de roșii
desfăcut într-o cană de apă caldă.
Cînd carnea s-a înmuiat ușor, se pune alături de castraveți în sosul
de ceapă și se continuă fierberea încă o oră.
Se potrivește mîncarea de sare, se parfumează cu mărar tocat și
se servește caldă.
Dacă sosul nu este destul de scăzut cînd mîncarea este gata, atunci
se desface o linguriță de făină în sos și se fierbe împreună cu mîncarea.
Din supa în care a fiert carnea se pregătește o supă albă sau o supă
cu găluște de griș.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.