Pagini
Găină Umplută cu Orez
GĂINĂ UMPLUTĂ CU OREZ
Ingrediente
- 1 găină mijlocie
- 100 g ciuperci
- 1 ceașcă de orez
- 1 ceapă
- 1 morcov
- sare
- 1 ceașcă supă de carne
- 1 ceașcă de ulei sau 50 g de unt
- bulion
Mod de preparare
Se alege și se spală orezul în mai multe ape, se pune la fiert cu
apă cît să-l acopere și se lasă pînă se înmoaie ușor.
Se scoate și se scurge, apoi se pune într-o cratiță cu unt, cu
ciupercile curățate, spălate și tocate mărunt și cu măruntaiele
găinii tocate mărunt.
Se colorează amestecul cu o linguriță de bulion, se potrivește de
sare și se piperează după gust.
Cu acest amestec se umple găina curățată și spălată în mai multe
ape reci.
Se pune o lingură de unt în tava de friptură, se așază pe fundul
tăvii morcovul tăiat rondele și ceapa tăiată peștișori, iar peste
legume se așază găina umplută.
Se acoperă cu o ceașcă de supă de zarzavat și se frige o oră la
foc potrivit.
Se întoarce cînd s-a rumenit, se mai frige pînă cînd carnea este
moale.
Se scoate cînd este gata și se servește caldă, tăiată felii, alături de
umplutură și salată de sezon.
Sosul în care se face friptura se servește turnat fierbinte peste
bucățile de carne.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.