Friptură de Găină



FRIPTURĂ DE GĂINĂ


Ingrediente

- 1 găină mare
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- piper boabe
- 1 pahar de vin alb
- usturoi



Mod de preparare


Se curăță pasărea de fulgi și de pene, se trece prin flacără vie,
se freacă apoi cu mălai și se spală cu apă rece.
Se golește de măruntaie și de intestine, se spală din nou și se
sărează ușor.
Se toacă măruntaiele, se amestecă cu puțină sare și piper măcinat,
se stropesc cu ulei și se pun în golul lăsat de intestine.
Găina se unge pe deasupra cu ulei, se stropește cu jumătate din
cantitatea de vin și se pune tava de friptură cu o ceașcă de apă
caldă și uleiul rămas după ce s-a uns găina.
Se potrivește focul și se frige găina în cuptor o oră.
Se întoarce, se stropește cu restul de vin și se continuă frigerea.
Se scoate friptura cînd s-a rumenit frumos, se așază pe o
farfurie și se taie bucăți potrivit de mari.
Friptura se servește cu garnitură de legume sote și salată de sezon.
După gust, friptura se poate acoperi cu usturoi pisat și diluat
cu apă.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.