Friptură de Curcan




FRIPTURĂ DE CURCAN


Ingrediente

- 1 curcan
- 100 g unt
- sare
- piper boabe
- 4 - 5 mere întregi
- 1 lingură coniac



Mod de preparare


Se curăță pasăre, se golește de intestine și se pîrlește pe
flacără mare.
După ce nu mai are puf, se freacă ușor cu mălai, se
spală cu multă apă rece și se sărează pe dinăuntru și pe
dinafară.
Se lasă să stea o oră cu sarea pe el, după care se pune într-o
tavă de friptură, cu o ceașcă de apă și uns cu unt cald.
Merele se curăță de coajă, se taie felii groase și se introduce
în interiorul curcanului.
Se potrivește focul la cuptor și se frige o oră, după care se
adaugă sare, piper boabe și o lingură de coniac, cu care
se ștropește curcanul cînd se întoarce.
Este gata atunci cînd a căpătat o culoare aurie.
Se servește la mesele festive, cu garnitură de legume și
salată de sezon.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.