Friptură de Curcan în Foi de Varză




FRIPTURĂ DE CURCAN ÎN FOI DE VARZĂ


Ingrediente

- 1 curcan
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- piper boabe
- 1 varză albă
- 100 g slănină afumată



Mod de preparare

Curcanul se jumulește de pene, se pîrlește pe foc mare, apoi
se freacă ușor cu mălai și se spală cu multă apă rece.
Se golește de intestine și de măruntaie.
Se spală din nou, după care se sărează.
Se scot aripile, gîtul, capul și picioarele din care se face un fel
de mîncare, iar trunchiul curcanului se lasă să stea cu sarea
pe el o oră.
Se pune curcanul în tava de friptură cu slănină afumată tăiată
fășii înăuntru și învelit cu foi de varză crudă sau murată.
Curcanul se așază cu pieptul în sus, împreună cu o ceașcă de
apă și o ceașcă de ulei.
Se ține în cuptor la foc potrivit o oră, după care se întoarce
pe o parte.
Se continuă frigerea pînă cînd carnea devine rumenă.
Se scoate și se servește la mese festive, cu garnitură de legume
și salată asortată de murături.
Este gata cînd varza este arsă.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.